hero.jpg
twinkleicon(white).png

JANUARI 2021

*NYHETER FRÅN SPARKBOX - YWAM RESTENÄS

Ricardos story

Små gnistor.

Små begynnelser.

spark.png
 

SÄG HEJ TILL

wave-brown.png

Ricardo Semler

Brasiliansk företagsledare & huvudägare hos Semco Partners

Född 1959, São Paulo, Brasilien

- SOME REFRESHING THOUGHTS ON HOW TO REDESIGN (ORGANIZATION, BUSINESSES, COMMUNITIES) FOR WISDOM -

Året som gått har minst sagt varit turbulent, och i tider av osäkerhet är det alltid en utmaning att våga ta modiga kliv mot framtiden. Men mer än någonsin behöver vi modiga individer som vågar tänka om kring livets regler och skapa alternativ som går emot det status quo vi ofta fastnar i.

 

Vi behöver människor som kan leva ut vår gudagivna kallelse till att vara salt och ljus i världen. Att vara den lysande staden på berget som inte kan döljas!

 

Vi tror att Mr. Semler (ej att förväxlas med Semlor 😉 🇸🇪) har en hel del bra tankar som kan hjälpa oss hitta nya sätt att engagera oss i vår omvärld, våga ta risker och göra saker på nya sätt!

Vi hoppas att du kan bli inspirerad av detta korta framförande… och förhoppningsvis kommer det väcka coola idéer för hur du och din gemenskap kan jobba tillsammans för att skapa en bättre morgondag!

Vilka områden vill du se förvandlas till något nytt?

Dela dina tankar och berättelser!

👇

#sparkandrevive

  • Facebook
  • Instagram
 
lego.png

4 ORD SOM BESKRIVER DEM SISTA MÅNADERNA...

wave-brown.png

Små gnistor.

Små begynnelser.

Det är alltid läskigt att kasta sig ut i det okända, men i detta hopp kan vi finna nya, konkreta möjligheter att testa våra idéer, och sakta men säkert bryta ny mark. 

Och det är lite så den här hösten har sett ut: små gnistor och små begynnelser.

 

101 Spark DTS

I september kom sju elever till oss för att delta i vår första 101 Spark DTS! Alla kom med en djup hunger och en längtan efter att bli utmanad i vad de trodde om Gud, sig själva, andra och världen. 

Det har varit så uppmuntrande att se dem växa och att se hur deras utveckling gått hand i hand med en ny eld som växt inom dem. Att se de bli fyllda med nytt mod och en vision för hur de kan engagera sig i världen runtomkring.

Med den här DTS:en ville vi hjälpa eleverna tänka kring hur framtidens kreativa gemenskaper skulle kunna se ut. Gemenskaper som modigt vågar engagera sig i vår världs behov och vara Jesus händer och fötter, och samtidigt visa hur man kan leva ett liv fyllt med hopp, tro och kärlek.

 

Och på ett tydligt sätt har flera pusselbitar fallit på plats de senaste månaderna och den attityden vi ville fostra har börjat ta rot i hjärtat och sinnet på våra DTS-elever, och det ska bli väldigt spännande att se hur detta kommer växa in i framtiden!

Terra Firma   |   Altitude   |    Blóm   |   Otium

Hösten var även en spännande säsong för våra fyra team när de fortsatt ta små steg mot deras respektive visioner. Det har varit uppmuntrande att se den positiva dynamiken mellan teamen och DTS:en och hur vi har kunnat bjuda in eleverna till en miljö där lärande och framtidsbyggande går hand i hand.

 

Under hösten anordnade Otium två tysta retreater för både staff och våra DTS-elever. Med fokus på vila, återhämtning och Gud, fyllde de dessa dagar med lugn musik, Bibelläsning, massage och en lyxig fikabuffé för att skapa en rofylld miljö där människor kunde slappna av, ladda upp batterierna och få nya perspektiv på livet.

Altitude har jobbat för att förvandla vår stora lekplats till en attraktiv mötesplats för andra som delar deras passion för friluftsliv och utomhusaktiviteter! Genom att bygga hinderbanor och klätterträd har de skapat förutsättningar för teambuildingövningar och kreativa aktiviteter som vi kan bjuda in skolklasser, scoutgrupper och andra i vårt närområde till. De anordnade även ett Nikoläger för våra DTS-deltagare och drog in dem i skogen för en utmanande vecka där de fick pressa sina gränser och blev uppmuntrade till att övervinna sina rädslor. 

Inom Terra Firma har elever och staff fått ett stabilt ramverk för hur de som Jesu efterföljare kan värna om Guds skapelse. Genom många spadtag och förflyttande av alldeles för stora stenar har de börjat se nya möjligheter för vår bas och världen utanför. Det praktiska arbetet har varvats med ögonöppnande undervisning om hur jordbruk kan användas för att låta en bit av Guds rike bryta in i vår brustna värld.

Blóm växte exponentiellt när DTS-elever och volontärer anslöt sig under hösten. I ett spännande samarbete med Göteborgs Räddningsmission och Betlehemsskyrkan inledde de ett produktdesignprojekt till förmån för Romska kvinnor som ska lära sig sy påsar och barnkläder av återvunna tyger. Under processen fick de använda sina gåvor för att designa loggor, finna en grafisk profil och sy produkt-prototyper. Det har varit en givande och uppmuntrande upplevelse för hela teamet, eftersom deras arbete och engagemang kommer spela en viktig roll för att erbjuda nya möjligheter till Romska kvinnor i Göteborg.

Genom allt detta...

... har vi haft möjligheten att knyta an till andra frimodiga själar i vår lokala gemenskap och lärt oss hur vi kan bli bättre på att visa Guds kärlek till våra grannar i Ljungskile, Uddevalla och Göteborg. Det har varit coolt att se hur enkelt detta kan ta sig uttryck när vi slutar begränsa oss själva till det vi tror förväntas vara “riktigt” kristet arbete och istället fokuserar på att låta våra passioner och vår kreativitet flöda genom oss. Gud gav oss våra gåvor av en anledning och det är när dessa bubblar upp till ytan som folk kan få en glimt av vår Faders kärlek och vishet, samtidigt som Hans kungarike uppenbarar sig.

 

Det är en av de viktiga lärdomarna vi fortsätter ta med oss som gemenskap: det tar tid att lägga om en stadig grund. Allt börjar i det lilla, till synes meningslösa. Bakgrundsdetaljerna. Nästan som att försöka lära sig gå igen. Men vi tror att dessa små begynnelser, om de vårdas varsamt, kommer kunna växa till en vacker kraft för förändring, både lokalt och utomlands!

 

smiley.png

FRÅN OSS ALLA, TILL ER ALLA...

wave-brown.png

Ett gott nytt år!

2020 blev inte som någon av oss hade kunnat ana, och ärligt talat så vet ingen av oss hur 2021 kommer bli. Men kan vi någonsin veta vad framtiden egentligen har att erbjuda?

 

Ganska läskigt, eller hur?

Så, vad sägs om att vi ber Gud om en stor dos av mod, tro och vishet och hoppar in i det nya året för att möta vad som komma skall medan vi litar på Hans kraftfulla närvaro inom oss! Hans intima, kärleksfulla närhet som styrker oss till att bli salt och ljus i en värld som behöver det. Och vi vet att oavsett omständigheterna så kommer Gud aldrig lämna oss eller ge upp på oss.

Vad säger du? Nu kör vi!

ELLER