twinkle4.jpg
twinkleicon.png

JUNI 2020

*NYHETER FRÅN SPARKBOX - YWAM RESTENÄS

Theasters story

101 Spark DTS

Sommar uppdatering

Kommande evenemang

Skänk en gåva

spark.png
 

INSPIRATIONS GNISTAN

waveline-yellow.png

Theaster Gates

Amerikansk installationskonstnär och väckelseförmedlare

Född 28 augusti 1973, Chicago - USA

Vi vill gärna dela med oss av den inspirerande storyn om en ödmjuk man som kombinerade sin kärlek till Gud, konsten och sin närmiljö och gav liv åt en död och övergiven del av Chicago, USA. Låter inte det som hur det skulle kunna se ut att vara Jesus händer och fötter i en värld med stora behov? Vi tror det.

 

Men vi vet också att det inte bara händer. Det krävs engagemang, sammanhållning, mod, kreativitet, vishet och en enorm dos tålamod.

 

Så, hur skulle en del av dessa idéer se ut, omgjorda till verkligheten i din närmiljö och gemenskap? Hur skulle det se ut om du och dina vänner skulle göra stora saker ur “ingenting”? Att omskapa världen runt er med vad Gud har lagt i era händer? Att vara en enande röst i hopp, kärlek och sanning, mitt i våra polariserade samhällen?

Dela dina tankar och inspirerande stories 

#sparkandrevive

  • Facebook
  • Instagram
 
lego.png

101 SPARK DTS

waveline-yellow.png

Vi gör oss redo!

Theasters story har inspirerat delar av bakgrunden till vår kommande Lärjungaskola, en introduktionskurs som vi hoppas det slår gnistor om. Förutom att vi vill att våra deltagare ska växa i sin relation till Gud, så vill vi också att de ska komma djupare i sin förståelse av det som givits dem (färdigheter, passioner, identitet). Vi vill att de ska se hur kan använda detta för att bli goda ambassadörer för evangeliet när de engagerar sig i kulturen och behoven runt omkring dem.

 

Och för att kunna göra det under hösten planerar vi att spendera ganska mycket tid utanför klassrummet och slå oss ihop med andra aktörer i det lokala samhället, och tillsammans lära oss hur vi på ett bättre sätt kan älska vår nästa i Ljungskile, Uddevalla och Göteborg.

Vi är taggade över dessa nya möjligheter, men inser samtidigt  att vi inte är riktigt säkra på hur det ska gå till…

🙏 👍

Intresserad av att bära denna vision i dina böner?

Kontakta oss!

dts@ywamrestenas.se

📣 🙌🏻 ⚡️

Sprid detta! 

Utmana en vän eller släkting att joina oss i september!

 
summer.png

UPPDATERING

waveline-yellow.png

Sommar 2020

År 2020 kom och med det Covid-19. Och vi vet alla hur det blev sedan…

 

Vilket betyder att det blivit en del förändringar i våra ursprungliga sommarplaner, och olyckligtvis har många av våra evenemang blivit uppskjutna eller inställda. Så här är en uppdatering om alla våra sommarevenemang:

01 / 90-talsåterträffen

Vi har skjutit upp 90-talsåterträffen till nästa år i slutet av juni. Vi ser fram emot att välkomna många av er som arbetade på Restenäs under 90-talet och Eric Spady kommer vara med oss då.

02 / Familjen: Ett Team

Vi kommer att ha ett litet familjeläger 5-11 juli. Lägret är redan fullbokat (på grund av det begränsade antal människor vi kan ta emot), men vi kommer troligen att köra det igen nästa sommar. Så för er som velat vara med: förhoppningsvis kan ni komma nästa år istället :)

03 / inTouch

Tyvärr måste vi ställa in sommarlägret InTouch. Men vi planerar att vara tillbaka igen i juli 2021! Vi planerar fortfarande för att Don Stephens ska vara med oss och dela med sig av sina erfarenheter i sydöstra Europa och hur det vidgade hans förståelse av Guds rike och gav honom insikt om den övergripande plan Gud har för att återupprätta hela sin skapelse.

04 / Välkomna sommargäster

Trots alla förändringar av våra planer så skulle vi gärna välkomna sommargäster till Restenäs och erbjuda boende med självhushåll. Antalet platser kommer att begränsas per vecka, så se till att boka snabbt på hospitality@ywamrestenas.se om ni vill komma för en vilsam vistelse vid den vackra västkusten!

upcoming.png
 

PÅ GÅNG

waveline-yellow.png

Kommande evenemang

juli

5 - 11

Sommarläger - Familjen: Ett Team

28 - 1 (AUG)

Bootcamp

Augusti

Colour The World

14 - 15

(Mer info kommer snart på vår hemsidan)

September

101 Spark DTS

10

Oktober

Restenäs 40 års jubileum

3 - 4

(Mer info kommer snart på vår hemsidan)

 
giftB.png

SKÄNK EN GÅVA

waveline-yellow.png

Stå med oss

Vi är entusiastiska över de nya tiderna här på Restenäs, men vi kan inte förbise utmaningarna som ligger framför oss nu när vi startar en ny fas i den här platsens långa historia.

 

Covid-19 har varit en nagel i ögat för många, och även för oss. Det har tvingat oss att ställa in våra stora sommarevenemang, vilket har stora återverkningar på våra finanser och gör vår redan svåra ekonomiska verklighet ännu tuffare.

Så nu ber vi om din hjälp. Vi behöver 1,5 miljoner kronor i september för att betala en obligatorisk avloppsanslutning (du kan läsa mer om det här).

Vi skulle föredra att inte ta något lån för att täcka dessa kostnader, så vi ber dig att stå med oss i detta, i tro att många bäckar små gör en stor Å!

Ett STORT Tack!